De tennisclub van de Bollenstreek

voor jong en oud!

Opgericht 27 juni 1927

Spekkelaan 4, Lisse - 0252-413869

U bent nu hier: Home Clubinfo Commissie verslagen Jaarverslag JC 2018

Webcam

Bekijk hier de beelden van ons tennispark!

Bekijk de beelden

Baanbezetting

Klik hier voor de bezetting van de banen.

Kalender

Klik hier voor de jaarkalender.

Fotoalbum

Klik hier om naar alle fotoalbums te gaan.

Nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Jaarverslag JC 2018

Jaarverslag Jeugdcommissie 2018
 

De jeugdcommissie bestaat uit:

Eline van den Akker

Erwin van der Lugt

Monique van Berkel

Pieter Ruigrok

John Bakker

Martijn Zandvliet (trainer)

Martijn Scholte (voorzitter en bestuurslid)

Inleiding

Afgelopen jaar hebben jeugdcommissie, trainers, commissie open jeugdtoernooi, hulpouders en andere vrijwilligers het weer mogelijk gemaakt om de volgende activiteiten voor de jeugd te organiseren.

Introductie, actielidmaatschappen, schooltennis

Voorafgaand aan de open dag, die plaatsvond op 2 april (2e Paasdag) is het actielidmaatschap weer geïntroduceerd. O.a. met een advertentie in Het Lisser Nieuwsblad en deur-tot-deur flyeren is het lidmaatschap onder de aandacht gebracht. Met het actielidmaatschap kunnen kinderen lid worden (35 euro) en krijgen ze 5 lessen a 25 euro.

Tijdens de open dag mochten we zo’n 30 kinderen ontvangen. Met hulp van de trainers en de jeugdcommissie werden er een aantal clinics verzorgd. Na de clinics werden de deelnemers en hun ouders geïnformeerd over het actielidmaatschap.

De diverse acties leverde in totaal 26 nieuwe (actie)leden op.

Door Sportfondsen Lisse is een naschools sportaanbod samengesteld. Kinderen kunnen o.a. kennis maken met tennis door het afnemen van een aantal lessen. De lessen worden in de winterperiode gegeven in de hal door de trainer(s).

Competitie

Aan de voorjaarscompetitie deden in totaal 65 jeugdleden mee. In de World Tour (rood, oranje en groen) waren 6 teams actief. In de reguliere voorjaarscompetitie voor de jeugd speelden 1 team op vrijdagmiddag en 5 teams op zondag.

Aan de najaarscompetitie deden in totaal 51 jeugdleden mee. In de World Tour (rood, oranje en groen) waren 6 teams actief. In de reguliere najaarscompetitie voor de jeugd speelden de overige (4) teams op zondag.

Tijdens de najaarscompetitie zijn er 2 teams kampioen geworden. Groen 1 met Veerle Hersman, Isis van der Meer, Inez Hadjas en Gwen van der Lugt. Ook het meidenteam 10-14 jaar met Maayke van Eijk, Sanne Faas, Tessa Michel, Damaris Kalkhuis, Robin Pennings en Danique van Engelen werd 1e in haar poule. Van harte gefeliciteerd!!

In samenwerking met Baan 18 werden de thuisspelende teams en haar tegenstanders goed verzorgd met wat eten en drinken na afloop van de wedstrijd(en).

Alle teams en ouders/captains bedankt voor jullie inzet en prestatie.

Ouder-Kind toernooi

Het Ouder-Kind toernooi vond evenals vorig jaar plaats op de laatste zondag van de zomervakantie, 26 augustus. Vanaf 12.00u konden de 82 enthousiaste jeugdspelers met hun ouder(s), verzorger(s), opa, oma, oom of tante beginnen aan de wedstrijden. Het werd weer een heel geslaagde dag, georganiseerd door de jeugdcommissie o.l.v. Monique van Berkel, Eline van den Akker, Martijn Scholte en trainer Martijn Zandvliet. Er werden veel leuke wedstrijden gespeeld. Tussen de wedstrijden door kregen de deelnemers een quiz voorgeschoteld. De dag werd afgesloten met een gezellige familie BBQ.

Open Jeugdtoernooi

Van 16 juli t/m 21 juli is het Open Jeugdtoernooi gespeeld. Er waren meer dan 130 deelnemers, waarvan een groot aantal zowel deelnam aan de enkel als ook aan de dubbel.

Ook dit jaar was er ook een JRT** voor de categorieën JE 12, ME 12, JD 12, MD 12, JE 13-14, ME 13-14, JD 13-14 en MD 13-14.

Op zondag 15 juli werd er een Rood/Oranje event georganiseerd bij LTC Lisse. Hier konden de jongste jeugdleden zich voor inschrijven.


De toernooicommissie heeft weer een topweek met vele leuke activiteiten georganiseerd.

Het organiseren van een JRT** moet voldoen aan alle eisen en de toernooicommissie heeft dit heel goed gedaan.

Met dank aan het Open jeugdtoernooi team; Stephanie Keereweer, Jolanda van Eijk, Jeanine de Wolf, Martijn Maas Geesteranus, Martijn Zandvliet, Giel Wildoer en Henni de Groot.

Clubkampioenschappen

Van 1-9 september vonden de clubkampioenschappen voor de jeugd plaats. Evenals in 2017 hoefden de jeugdleden zichzelf niet aan te melden, maar moesten ze alleen reageren wanneer ze niet mee wilden/konden doen. In totaal deden meer dan 100 kinderen mee.

De jongste jeugd speelde met en tegen elkaar op zaterdag 9 september van 14.00 uur tot 17.00 uur een Rood/Oranje toernooi. Rood op minibaan en Oranje op 3/4 baan.

Glow in the Dark

Voor het 2 jaar op rij werd er een Glow in the Dark toernooi georganiseerd. Op zaterdag 10 november deden meer dan 60 kinderen mee aan dit evenement. I.s.m. Party Zaan werden de banen 13 t/m 17 d.m.v. speciale lampen en tape dat op de lijnen geplakt moest worden, omgetoverd. Aan het begin v.d. avond was de jongste jeugd aan de beurt. Na een gezamenlijk diner in de kantine, was het daarna de beurt aan de oudere jeugdleden. Na 21.00u konden ook de seniorleden nog proeven aan het Glow in the Dark tennis.

Sinterklaas

Eind november konden de jongste jeugdleden hun schoen zetten. Sint en zijn Pieten hadden voor alle kids een blik ballen achtergelaten. De kinderen hadden voor de Sint een mooie kleurplaat achtergelaten.

Verkoop sweaters

Aan alle jeugdleden is de mogelijkheid geboden om tegen gereduceerd tarief een rode sweater met LTC-logo aan te schaffen. Veel jeugdspelers hebben dit gedaan.

Op de sweater is ook het logo van Tennis Direct en Tennisschool Duin- en Bollenstreek gedrukt. Optioneel konden kinderen ook hun naam op de achterkant laten drukken.

Trainingen

Er is samengewerkt met Tennisschool Duin- en Bollenstreek. De trainingen zijn verzorgd door Martijn Zandvliet, i.s.m. Margot van der Haar, Maaike Spoor en Madeline Tudorache.

Communicatie

Jeugdspelers en haar ouders(s), verzorger(s) worden frequent op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen, evenementen en andere zaken die betrekking hebben op (jeugd)tennis bij LTC Lisse.

Hoofdtrainer Martijn Zandvliet stuurt zelf ook per e-mail informatie rond zodat jeugdspelers en haar ouders(s), verzorger(s) goed op de hoogte zijn over de trainingen.

Dankwoord

Ik wil trainers, ouders en vrijwilligers bedanken die zich op wat voor manier dan ook in het afgelopen jaar hebben ingezet voor de jeugd.

Met vriendelijke groeten,

Namens de jeugdcommissie,
Martijn Scholte (vz)


Webcam

Bekijk hier de beelden van ons tennispark!

Bekijk de beelden

Kalender

Klik hier voor de jaarkalender.

Fotoalbum

Klik hier om naar alle fotoalbums te gaan.

Nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Zoeken

Volg ons!

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor