U bent nu hier: Home Jeugd Introductie jeugd

Introductie jeugd

INTRODUCTIE JEUGD

LTC Lisse heeft een leuke en actieve jeugdafdeling met tussen de 150 en 200 kinderen. Vanaf omstreeks 6 jaar kan een kind lid worden en deelnemen aan de trainingen in groepsverband, zowel in het zomer- als in het winterseizoen.

De club vindt het belangrijk om de kinderen een goede tennisopleiding te bieden. Daartoe zijn er professionele trainers op de club die de trainingen organiseren. Voor de jongere jeugd werken wij volgens het Tenniskids lessysteem waarbij de diverse kleuren tennisballen zorgen voor een optimale tennisontwikkeling.

Naast het vrijspelen en het trainen organiseert de club vaak evenementen speciaal gericht op de jeugd. Enkele voorbeelden: het openingstoernooi, de clubkampioenschappen, het ouder/kind-toernooi, het Open jeugdtoernooi, het afsluittoernooi, het Sinterklaastoernooi en diverse andere jeugdfeestjes. Allemaal erg leuke activiteiten die jaarlijks op de kalender staan.

LTC Lisse neemt met een aantal jeugdteams deel aan de door de KNLTB georganiseerde tenniscompetitie waarbij wordt gespeeld tegen andere tennisverenigingen. Op de woensdag- en vrijdagmiddag en op de zondagochtend is er gelegenheid om voorjaarscompetitie te spelen in verschillende leeftijdsgroepen.

Het is goed om te zien dat de ouders van de jeugdleden vaak zo enthousiast worden dat ze zelf ook lid worden. Want wat is er nou mooier dan samen sporten met je kind! Tennis is daarvoor een uitgelezen kans!

LID WORDEN

LTC Lisse biedt voor nieuwe leden een actie-lidmaatschap aan. De kosten daarvoor bedragen in totaal 85 euro per kind. Voor dat bedrag worden 10 lessen aangeboden en kan je onbeperkt tennissen (voor jeugdleden tot 19.00u). Ook kan je meedoen aan alle jeugdactiviteiten die worden georganiseerd.

De flyer over het actie-lidmaatschap kun je hier raadplegen.

Heb je nog geen eigen racket? Geen probleem! Bij het actie-lidmaatschap kan je er nl. ook voor kiezen om een tennisracket in bruikleen af te nemen voor 5 euro per jaar!

Aanmelden voor het (actie-)lidmaatschap kan door een e-mail te sturen naar jeugdcommissie@ltclisse.nl.

Van het actie-lidmaatschap kan slechts eenmalig gebruik worden gemaakt per kind.

TOERNOOIEN, EVENEMENTEN

De jeugdcommissie organiseert gedurende het seizoen een aantal leuke evenementen. Onder andere het openingstoernooi, de clubkampioenschappen, het ouder/kind-toernooi, het Open jeugdtoernooi, het afsluittoernooi en het Sinterklaastoernooi komen aan bod. De jeugdleden worden per e-mail en door de trainer(s) op de hoogte gebracht.

Alle jeugdevenementen kun je ook terugvinden in de jaarkalender van de club.

Om de evenementen te kunnen organiseren is altijd extra hulp welkom. Wilt u graag betrokken zijn bij de jeugdcommissie, of af en toe ergens bij helpen? Stuur dan een e-mail naar jeugdcommissie@ltclisse.nl.

TENNISLES, INDELING

Alle jeugdleden krijgen gedurende het seizoen tennisles aangeboden. In overleg met de trainer(s) wordt de indeling van de groepen gemaakt, waarbij o.b.v. speelsterkte en leeftijd zoveel mogelijk leuke groepjes worden gemaakt. De trainers proberen bovendien ook zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met persoonlijke voorkeur, beschikbaarheid, etc.

De indeling van de groepen voor seizoen 2017 is hier te lezen.

De lessen starten op …..

COMPETITIE, WORLD TOUR

LTC Lisse neemt jaarlijks deel aan de voor- en najaarscompetitie georganiseerd door de tennisbond, de KNLTB. Jeugdleden spelen in competitieverband tegen andere tennisverenigingen. In het voorjaar kunnen wij op woensdag, vrijdag en zondag veel jeugdteams plaatsen. De competitie is voor alle jeugdleden! Tijdens de speeldagen doen wij er alles aan om op ons park de ontvangst en de organisatie zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Daarmee wordt een goede sfeer gegarandeerd.

Klik hier voor informatie over de World Tour, een leuke laagdrempelige competitievorm voor de jeugd t/m 14 jaar. Ook is er online meer informatie te vinden op www.tenniskids.nl.

Klik hier voor informatie over de competitievorm voor de gevorderde, oudere jeugdleden.

De data voor de competitie tref je hieronder aan.

ROOD en ORANJE, zondagochtend
19 en 26 maart, 2 en 16 april (1e Paasdag), 11, 18 en 25 juni
Aanvang:  9.00 uur

GROEN, zondagochtend
9, 17 (2e Paasdag) en 30 april.
7, 14, 21 en 28 mei

Landelijk Tenniskids feest (rood, oranje en groen): 1 en 2 juli
Inhaaldagen: 23 april, 25 mei, 5 en 11 juni
Aanvang:  09.00 uur

Gevorderde jeugd, vrijdagmiddag
Speeldata 2017:
7, 14 en 21 april
5, 12, 19 en 26 mei
Inhaaldagen: 28 april, 25 mei, 2 juni

Gevorderde jeugd, zondag (landelijk)
9, 17 (2e Paasdag) en 30 april
7, 14, 21 en 28 mei
Inhaaldagen: 23 april, 25 mei, 5 juni

WHO’S NEXT
Meer informatie volgt nog.

JEUGDCOMMISSIE

De jeugdcommissie stelt zich graag aan je voor!

Martijn Scholte
Tel.no. 06-1087023