De tennisclub van de Bollenstreek

voor jong en oud!

Opgericht 27 juni 1927

Spekkelaan 4, Lisse - 0252-413869

U bent nu hier: Home Jeugd Algemene Informatie

Webcam

Bekijk hier de beelden van ons tennispark!

Bekijk de beelden

Baanbezetting

Klik hier voor de bezetting van de banen.

Kalender

Klik hier voor de jaarkalender.

Nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Algemene Informatie Jeugd

Welkom om de Jeugdpagina van LTC Lisse. Hier kun je alles vinden over het lidmaatschap, lessen, activiteiten en nog veel meer. Op deze pagina zullen we je in hoofdlijnen uitleggen hoe alles werkt. Voor elk onderwerp kun je via een link naar de betreffende pagina voor een uitgebreide uitleg.

Vragen? Stuur een mail naar de jeugdcommissie jeugdcommissie@ltclisse.nl


De vereniging

LTC Lisse kent een lange geschiedenis en bestaat al sinds 1927. De club telt bijna 1000 leden, waarvan op dit moment ongeveer 75 jeugdleden.

Vanaf 5-6 jaar kan je lid worden en deelnemen  aan de trainingen in groepsverband, zowel in het zomer- als in het winterseizoen.

LTC Lisse beschikt over 17 tennisbanen, waarvan 12 Gravelbanen (buiten) en 5 pro-bounce banen binnen. Ook is er een tennismuur waar je dus lekker een balletje tegen kan slaan.

Voor eten en drinken kun je terecht bij Baan 18 op de tennisbaan.


Bestuur en commissies

Naast het bestuur van LTC zijn er diverse commissies die de vereniging draaiende houden. Voor de jeugd is er een speciale jeugdcommissie. Zij organiseren diverse activiteiten en regelen de aanmeldingen voor de competities. Ook denken zij samen met het bestuur na over de koers van de vereniging tav de jeugd.

Klik hier voor de huidige jeugdcommissie 


Hoe werkt het?

Wil je graag komen tennissen? Dan is het handig om te weten hoe het werkt bij LTC Lisse. Dat is namelijk net een beetje anders dan bij de voetbal of hockey vereniging. Je kunt er voor kiezen om alleen lid te zijn (zodat je met je familie of andere kinderen die al lid zijn kunt tennissen), extra les te nemen in de zomer en/of de winter én om mee te doen aan de competitie die in het voorjaar en najaar wordt georganiseerd. 

Ook kun je zelf kiezen of je mee wil doen aan extra activiteiten, zoals clubkampioenschappen en andere onderlinge activiteiten. Niks is verplicht, wel extra leuk natuurlijk en het is wel handig om te weten hoe je je voor alle verschillende dingen kunt aanmelden.


Proeflessen

Voordat je een keuze maakt om te tennissen, begrijpen we dat je eerst een paar proeflessen wil volgen. Deze worden sinds 2020 via Sjors Sportief verzorgd. Ook vindt er 2 x per jaar en open dag plaats. Dit jaar zal deze worden gehouden op 27 maart tussen 11:00-12:00. Mocht het je niet lukken bij deze activiteiten aan de sluiten, kun je in overleg met de hoofdtrainer ook een proefles tijdens de reguliere les volgen.

Klik hier voor meer informatie over proeflessen.


Lid worden LTC Lisse

Als je tennislessen wil volgen, moet je eerst lid worden van de vereniging. Via deze bijdrage wordt het onderhoud van de faciliteiten zoals de tennisbanen betaald. Ook wordt via deze inschrijving de aanmelding bij de KNLTB verzorgd. Dit laatste is ook belangrijk voor de deelname aan competities. Voor jeugdleden geldt er gelukkig een gereduceerd tarief.

Het lidmaatschap van LTC Lisse loopt van 1 april tot 1 oktober. Indien het weer het toelaat, dan kun je ook in oktober en november nog buiten tennissen. In deze periode kun je onbeperkt tennissen voor slechts €35,- per seizoen (tot en met 12 jaar). Kinderen van 13 tot en met 17 jaar betalen €55,- aan contributie.

Klik hier voor meer informatie over het lid worden.


Tennis Academy Duin en Bollenstreek

Bij LTC Lisse verzorgt de Tennis Academy Duin en Bollenstreek de tennislessen door gediplomeerde trainers. Deze worden aangeboden in 2 seizoenen: de zomer en de winter. Per seizoen heb je 18 lessen. Afhankelijk van de aanmeldingen wordt er een groepsindeling op niveau gemaakt (middels Tenniskids kleuren), meestal in een groepje van 6.

Klik hier voor een uitleg over de niveau’s volgens Tenniskids

NB: Zoals hierboven al eerder vermeld, is voor het volgen van tennislessen lidmaatschap verplicht!

Heb je les in de winter, dan zit er extra baanhuur van de binnenbanen verwerkt in het lesgeld. De lessen in de winter zijn daarom ook duurder.

Klik hier voor de mogelijkheden, tarieven en aanmeldingen.


Competitie

In het voor- en najaar wordt door de KNLTB een competitie georganiseerd. Met je eigen team neem je het dan op tegen leeftijdgenoten van andere clubs.

Voor de jongste kinderen is er de Tenniskids competitie. Deze competitie is voor kinderen tot en met 12 jaar en bedoeld voor de niveaus rood, oranje en groen. De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken. Deze wedstrijden vinden doorgaans plaats op de zondagochtend. Je speelt per seizoen ongeveer 7 wedstrijden.

In tegenstelling tot veel andere sporten is het niet verplicht om wedstrijden te spelen of tennisles te volgen. We raden beide opties ten zeerste aan, omdat je op die manier je spel kunt verbeteren. Daarnaast zijn er in de zomermaanden tal van jeugdtoernooien in de regio waar je alleen of samen met een vriendje of vriendinnetje voor kunt opgeven. Ook LTC Lisse organiseert jaarlijks een open jeugdtoernooi.

De kosten voor een competitieseizoen bedragen slechts € 5,- Dit bedrag wordt geïnd door de teamcaptain van ieder team.

Ben je in de leeftijd 11 tot en met 17 jaar? Dan kun je meedoen aan de KNLTB Junioren competitie!

Klik hier voor meer informatie over de KNLTB competitie en aanmelding.


Activiteiten

Regelmatig is er op onze club een activiteit waar je je voor kunt opgeven. Enkele voorbeelden van activiteiten zijn:

o  De clubkampioenschappen jeugd --> neem het op tegen leeftijdsgenoten en wordt de clubkampioen van jouw categorie.

o  Tentennacht --> slapen en spannende avonturen beleven op het tennispark.

o  Ouder-kind toernooi --> samen met je vader of moeder spelen tegen andere kinderen met ouders.

o  Glow in the dark --> tennissen in het donker.

Klik hier voor het actuele activiteitenoverzicht.


Reserveren tennisbanen

Als je lid bent van LTC Lisse dan kun je digitaal een baan reserveren via de KNLTB club app. Dit is een app die je gratis download in de app store. Heb je zelf geen telefoon dan kan je vader of moeder een baan voor je reserveren via de club app. Voor vragen kun je terecht bij Marja Verheijen van de ledenadministratie (ledenadministratie@ltclisse.nl).

De binnenbanen zijn in beheer van de gemeente Lisse en niet van de vereniging zelf. Als je een uur wil tennissen op de binnenbanen betaal je daar in de winter een los bedrag voor. In de zomer is het gebruik van de binnenbanen gratis.

Wil je in de winter tennissen op de binnenbanen? Klik hier voor meer informatie.


Overig

LTC Lisse staat aan de vooravond van een aantal grote ambitieuze veranderingen. Recentelijk is de tennismuur geplaatst en wordt de groenvoorzieing verbeterd. Als alles volgens plan verloopt gaan we in 2022 het gehele banenpark renoveren. Zo worden we minder afhanklijk van het weer.

We zoeken altijd vrijwilligers voor het organiseren van leuke activiteiten voor de jeugd. Dus lijkt je dat leuk, meld je dan vooral bij ons aan!

We hopen je snel te mogen begroeten op ons tennispark en wensen je veel tennisplezier. Mocht je vragen hebben dan kun je contact opnemen met de jeugdcommissie (jeugdcommissie@ltclisse.nl)

Met sportieve groet,

De Jeugdcommissie

LTC LisseWebcam

Bekijk hier de beelden van ons tennispark!

Bekijk de beelden

Kalender

Klik hier voor de jaarkalender.

Fotoalbum

Klik hier om naar alle fotoalbums te gaan.

Nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Zoeken

Volg ons!

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor