U bent nu hier: Home Clubinfo Digitaal afhangsysteem

Digitaal afhangsysteem

Door je eigen pas en die van degene waarmee je gaat spelen (Lid van LTC Lisse) door de kaartlezer te halen kun je afhangen. In een kort filmpje op www.afhangbord.nl kun je de eenvoudige werking van het systeem bekijken. Het is werkelijk heel erg simpel.

UITLEG

AFHANGEN met touch screen scherm en kaartlezer

Afschrijfbord

Om af te hangen maak je gebruik van het touch screen scherm en de kaartlezer en heb je je KNLTB/afhangbord pas nodig.

ALGEMEEN

We gaan ons nu alleen even concentreren op de rechterknoppen. Op de aanbiedingen komen we nog terug later in de handleiding. We gaan nu eerst afhangen.

Stap 1. Je begint vanuit het startscherm
Om af te hangen is de knop met daarop de tekst “AFHANGEN” van belang.
Deze knop toets je lichtjes met je vingers aan. De nadruk ligt op licht, om beschadiging aan het scherm te voorkomen. Je hoeft nu nog niets met je pasje te doen.

Stap 2. Je bent nu in het menu van AFHANGEN
Om een baan af te hangen kun je kiezen uit een of twee mogelijkheden, dit kan per club verschillen. Hieronder uitleg over deze en de overige mogelijkheden.

EERSTE VRIJE BAAN:

Je kiest voor deze optie wanneer je wilt afhangen op de eerst vrij komende baan, ongeacht de plek waar die ligt. Het systeem vraagt om de passen door de kaartlezer te halen. Als dat is gelukt zie je direct jouw pasje met je foto op het scherm verschijnen. Bovenaan op het scherm zie je de speeltijd en de baan die je krijgt.

ALLE VRIJE BANEN:

Druk je op deze knop dan krijg je een overzicht van alle (vrije) banen die de club heeft. Hier kun je zelf de baan kiezen die je wilt, tenzij de baan al bezet is. Het systeem vraag om de passen door de kaartlezer te halen. Als dat is gelukt zie je direct jouw pasje met je foto op het scherm verschijnen. Bovenaan op het scherm zie je de speeltijd en de baan die je krijgt.

WANNEER SPEEL IK:

Deze knop gebruik je als je al eerder een baan
hebt gereserveerd maar niet meer weet welke of hoelaat. Het systeem vraagt om een pas door de kaartlezer te halen. Nu verschijnt de baan en speeltijd op het scherm.

OVERZICHT BANEN:

Hier krijg je een overzicht te zien van alle banen, welke vrij/bezet zijn en wie daarop speelt. Als je de pasjes erdoor gehaald hebt en ze zijn allemaal geldig, heb je juist afgehangen en dan zie je op je duidelijk op het scherm het baannummer en ook de begin en eindtijd van de voor jullie gereserveerde baan.
Simpeler kan het niet. Je gaat nu direct naar de baan of je wacht de tijd af en gaat dan naar de baan.

Uitleg EERSTE VRIJE BAAN

Bovenaan op het scherm zie je welke baan je krijgt met de start- en eindtijd.

1. Het systeem vraagt om je pas door de kaartlezer te halen.

2. Als de pas door de kaartlezer is gehaald zie je direct jouw pasje met je foto op het scherm verschijnen. Het systeem vraagt om nog een of meer passen door de kaartlezer te halen. Dit is afhankelijk of je wilt enkelen of dubbelen.

3. Ben je tevreden, dan toets je bovenaan in het scherm op de extra knop dat in beeld is gekomen; AFHANGEN
Ben je niet tevreden dan begin je opnieuw door de knop AFHANGEN in het rechter gedeelte van het scherm aan te toetsen.

4. Als je hebt afgehangen krijg je een bevestiging van welke baan en speeltijd.
Je gaat nu direct naar de baan of je wacht de tijd af en gaat dan naar de baan.

Uitleg ALLE VRIJE BANEN

heeft. Hier kun je zelf de baan kiezen die je wilt, tenzij de baan al bezet is.

1. Je toetst de (vrije) baan aan waarop je wilt spelen en volgt de handelingen zoals beschreven bij uitleg EERSTE VRIJE BAAN

Uitleg WANNEER SPEEL IK

Deze knop gebruik je als je al eerder een baan hebt gereserveerd maar niet meer weet welke baan of hoelaat.

Uitleg OVERZICHT BANEN

speelt.

TIPS
1.  Je kunt alleen afhangen met je eigen pasje. Ben je hem vergeten dan zijn er geen reserve pasjes. Controleer dus altijd even voor je weg rijdt of je je pasje bij je hebt.
2.  Je kunt pas afhangen in het systeem als je gerechtigd bent tot spelen. Je hebt dus je contributie betaald en je beschikt over een plastic pasje. Neem anders contact op met de  ledenadministratie.
3.  Het bestuur kan in speciale gevallen leden blokkeren omdat ze bijvoorbeeld geschorst zijn, hun contributie niet hebben betaald ondanks herinnering enz. enz.
4.  Doet je pasje het niet dan kan het zijn dat het magneetstrookje bevuild is, maak dit dan met je adem een beetje vochtig en haal het zachtjes langs je kleding. Let op dat je het niet beschadigd. Houdt het pasje ook weg van magnetische velden net als je bankpasje. Probeer ook altijd even een ander pasje om te kijken of die het wel doet of ook niet.
5.  Heb je toch problemen vraag dan even hulp aan een ander lid op het park. We moeten elkaar allemaal een beetje door deze eerste periode heen helpen.

BLOKKEREN BANEN

Door de beheerder en de daarvoor aangewezen personen kunnen banen geblokkeerd worden waarop niet vrij gespeeld kan worden. Dus trainingsbanen, onderhoud banen, competitie dagen, evenementen etc. Alleen de nog vrije banen worden door de computer dan uitgegeven om door recreanten te bespelen. Afspraak met de betreffende beheerders is gemaakt dat zodra de mogelijkheid het toe laat de  geblokkeerde banen weer vrij te gegeven voor de recreanten .